Internationaal Darmstadt CDI1

Wij zijn nogmaals internationaal gestart in Duitsland. Op woensdag zijn we op tijd vertrokken om naar Darmstadt te rijden. De vetcheck stond gepland tussen 15-17 uur op de woensdag.

Na ruim 6 uur rijden waren we aanwezig op het terrein. Eerst Duvel in een stal gezet zodat hij even kon bijkomen van de reis en toen op zoek naar de Meldstelle om ons aan te melden.

Vetcheck passed en dus klaar voor de wedstrijd

 

Donderdag was de Prix st george aan de beurt.

Helaas had ik in beide series kleine foutjes en was de proef niet zo straks als ik zou willen.

Score was 66.404 % en 16e  plek in een sterk deelnemersveld met olympische ruiters als concurrenten.

Vrijdag mochten we de Intermedaire 1 rijden. Weer niet foutloos maar toch weer een paar plaatsjes hoger en geselecteerd voor de kur op muziek op zaterdag.

Zaterdag was ik bloednerveus met alle toeters en bellen die aanwezig waren op het terrein. Met de familie Rothenberger en Patrick Kittel aan de zijlijn word ik toch wel een beetje nerveus!

Duvel was top, baasje was iets minder bij de les en dus iets te vroeg bij het halthouden….

maar we werden 9e en mochten dus prijsuitreiking rijden. Ook dit deed Duvel als een prof.

@font-face { font-family: Cambria Math; } @font-face { font-family: Calibri; } @font-face { font-family: Century Schoolbook; } @page WordSection1 {margin: 70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; } P.MsoNormal { FONT-SIZE: 11pt; FONT-FAMILY: “Calibri”,sans-serif; MARGIN: 0cm 0cm 0pt } LI.MsoNormal { FONT-SIZE: 11pt; FONT-FAMILY: “Calibri”,sans-serif; MARGIN: 0cm 0cm 0pt } DIV.MsoNormal { FONT-SIZE: 11pt; FONT-FAMILY: “Calibri”,sans-serif; MARGIN: 0cm 0cm 0pt } A:link { TEXT-DECORATION: underline; COLOR: #0563c1 } SPAN.MsoHyperlink { TEXT-DECORATION: underline; COLOR: #0563c1 } A:visited { TEXT-DECORATION: underline; COLOR: #954f72 } SPAN.MsoHyperlinkFollowed { TEXT-DECORATION: underline; COLOR: #954f72 } SPAN.E-mailStijl17 { FONT-FAMILY: “Arial”,sans-serif; FONT-WEIGHT: normal; COLOR: windowtext; FONT-STYLE: normal } .MsoChpDefault { FONT-FAMILY: “Calibri”,sans-serif } DIV.WordSection1 { }

Marlies van Baalen en Dion Johnson DVB (v. Johnson) domineerden de kür op muziek in de Intermediaire I. Met een score van 79,7% en een unanieme eerste plaats bij de vijf juryleden liet ze de concurrentie ver achter haar. De tweede plaats was voor Vera Breidenbach met Titan 127 (v. Biotop) met een score van 70,875%.

Marlies van Balen doet goede zaken in Darmstadt. Met een overtuigende overwinning eergisteren met Dion Johnson en een tweede plaats met Ben Johnson en een tweede plek gisteren met Dion Johnson in de Intermediaire I. Kwam vandaag daar de kür overwinning bovenop.

Breidenbach wist de jury minder te overtuigen dan Van Balen met drie tweede plaatsen, een zesde en een achtste plaats. Ook de derde plaats was voor een Nederlander. Met een score van 70,7% moest Katharina Mulder net plaatsnemen onder Breidenbach. Dit deed ze samen met Wisky (v. Sjors B)

Nederlandse ruiters

Van de veertien deelnemers aan de kür op muziek deden er vijf Nederlandse amazones mee. Na Van Balen en Mulder was de beste klassering voor Nicole de Leeuw met Duvel (v. Florencio). De pas achtjarige Duvel was samen met Dion Johnson de jongste deelnemers in de kür op muziek. De Leeuw eindigde op een negende plaats met een score van 67,975%. Op plaats tien eindigde Daniëlle Keur met River’s Modor (v. Rafurstinels) met een score van 66,7%. Met 66,675% moest Jenneke Overduin met Candreo (v. Sandreo) genoegen nemen met een elfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

bron horses.nl